Gepubliceerd op 13 april 2018

Amsterdamse Conscious Hotel Westerpark kiest voor Auping

Conscious Hotel Westerpark, dat op 13 april haar deuren opent, voorziet alle 89 kamers van duurzame Auping bedden uit Deventer. In deze samenwerking staat duurzaamheid voorop. Conscious Hotel Westerpark is het eerste hotel in Nederland dat volledig draait op windenergie en is voorzien van allerlei slimme, duurzame oplossingen. Het volledig recyclebare Essential bed van Auping past perfect binnen dit concept. Ook het design van het bed sluit goed aan bij Conscious Hotels: een tijdloos en duurzaam ontwerp. Voor de 31 luxe kamers ontwikkelde Auping samen met de interieurarchitect van het hotel een speciaal ‘Cushion Headboard’.

Conscious Hotel Westerpak is gelegen in een mooie, groene omgeving en de kamers hebben uitzicht op de Westergasfabriek, een hotspot voor culturele activiteiten. Eerder leverde Auping al bedden aan Conscious Hotel The Tire Station en Conscious Hotel Vondelpark.

Volledig te recyclen
De Auping Essential, een cradle to cradle ontwerp van de Nederlandse beddenfabrikant uit Deventer, bestaat volledig uit herbruikbare materialen, is eenvoudig uit elkaar te halen en te recyclen. Bij de materiaalkeuze van het ontwerp is rekening gehouden met de rol van de grondstoffen in de productieketen. Zo is er bewust gekozen voor aluminium als basis voor het gegoten bedframe omdat dit metaal veelvuldig en makkelijk kan worden omgesmolten en hergebruikt. De spiralen zijn van staal, eveneens eenvoudig recyclebaar. Alle grondstoffen voor het bed – en alle andere Auping producten – worden lokaal gewonnen: in een cirkel van 300 kilometer rondom de fabriek in Deventer.

Uitstraling van een kussen
Interieurarchitect Wieneke van Gemeren ontwikkelde samen met Auping een ‘Cushion Headboard’ voor de bedden in het hotel: een hoofdbord met de uitstraling en het gevoel van een kussen – zacht, rond en uitnodigend. Het hoofdbord is compleet demonteerbaar en alle componenten zijn terug te brengen tot materialen die kunnen worden hergebruikt. Het zachte gedeelte bestaat uit zeven lagen polyester en heeft een wasbare hoes. Door de wasbare hoes heeft het hoofdbord een nog langere levensduur.

Over Koninklijke Auping bv
Auping werkt al 130 jaar aan oplossingen op het gebied van slaap en de kracht van rust. Onze overtuiging: een uitgeruste wereld is een mooiere wereld. Elke dag weer wordt er gewerkt aan het ultieme slaapcomfort van morgen. Het is onze missie om met passie en nieuwsgierigheid te werken aan producten en diensten die ervoor zorgen dat je uitgerust bent en ontspannen, energiek, alert en vriendelijk je leven kunt leiden.

Duurzaamheid, design en innovatie staan daarbij centraal. Auping is een A-merk-, productie- en retailbedrijf dat uitgroeide tot dé bedden en matrassenspecialist en marktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. Auping is ontwikkelaar, producent en retailer van persoonlijke slaap- en rustoplossingen met aandacht voor mens, milieu en de toekomst. Voor een uitgerust en beter leven voor iedereen.

Onze partners