Lange levensduur van fabriekslampen en magazijn verlichting

15 maart 2018 12:13

Lange levensduur van fabriekslampen en magazijn verlichting

Wellicht heeft u nog TL-lampen in uw fabriekspand of magazijn hangen. Deze gasontladingslampen hebben een gemiddelde levensduur van 10.000 branduren. LED-lampen hebben daarentegen een levensduur van 30.000 tot 50.000 branduren! Deze energiezuinige lampen gaan dus veel langer mee.

Doordat u de LED fabriekslampen minder vaak hoeft te vervangen dan de traditionele lampen bespaart u flink in de kosten. Bijkomend voordeel is dat led-verlichting bij het inschakelen direct en continue licht geeft. Dit in tegenstelling tot de TL-verlichting die traag opstart en kan (gaan) flikkeren.

De juiste lichtsterkte en goed gespreid licht in de industrie

Goed gespreid licht is belangrijk om goed te kunnen zien en accuraat te werken. Hoeveel licht u op welke plek nodig heeft is afhankelijk van het soort ruimte en wettelijke eisen. Bij fabriekshallen maakt het verschil welk soort werk er gedaan wordt. Voor ruw productiewerk heeft u bijvoorbeeld 500 lux nodig, maar voor precisiewerk 1.000 lux. Hoeveel lampen en lumen u nodigt heeft is vervolgens onder meer afhankelijk van de grootte van de ruimte en de hoogte van het plafond.

Stel, u heeft 500 lux nodig op een oppervlakte van 500 vierkante meter, een plafondhoogte van 2,8 meter en werkhoogte van 0,5 meter. Dan heeft u 500 x 500 = 250.000 lumen nodig. Als u kiest voor industriële led-lampen van 150W die elk een lichtsterkte hebben van 18.000 lumen, dan heeft u 14 van deze lampen nodig voor een goede verlichting van de ruimte. De LED-fabriekslampen van 150W zijn de meest gebruikte lampen voor fabrieken en magazijn verlichting. Ze zijn zeer geschikt om oude TL-verlichting van 400W of 450W te vervangen.

LED verlichting werkplaats of fabriekshal

Het vervangen van oude fabrieksverlichting kan u een grote kostenbesparing opleveren. Vaak hangen er namelijk veel lampen en deze branden veelal langer dan acht uur per dag, bijvoorbeeld vanwege het werken in ploegen. Daarnaast profiteert u van de eerder genoemde voordelen op het vlak van productiviteit en veiligheid. Kies nu dus ook voor nieuwe LED verlichting werkplaats, fabriek en magazijn. In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment led-lampen die geschikt zijn voor fabrieksverlichting en magazijn verlichting. Bekijk hier ons assortiment fabriekslampen.en laat u adviseren door ons team van experts!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.