Gulf Gas + Power: gamechanger in de zakelijke energiemarkt

15 maart 2018 14:31

Gulf Gas + Power: gamechanger in de zakelijke energiemarkt

Om tegenwicht te geven aan de oneerlijke gas- en elektraprijzen binnen de zakelijke markt komen drie Nederlandse ondernemers met een nieuw energiebedrijf: Gulf Gas + Power. Het bedrijf wil de levering van gas en elektriciteit aan Nederlandse ondernemingen begrijpelijk, tastbaar en vooral eerlijk maken. De afgelopen maanden is een succesvolle pilot gedraaid waarbij inmiddels al zo'n 300 bedrijven de overstap hebben gemaakt naar de nieuwe energieleverancier. Prijs en transparantie zijn daarbij de grootste drijfveren. 15 maart treedt Gulf Gas + Power officieel naar buiten.

“De manier waarop men energie produceert, verandert snel. Dat geldt ook voor de manier waarop men energie levert en opslaat. Maar de manier waarop bedrijven energie inkopen en energieleveranciers energie verkopen, is sinds de jaren ‘50 niet veranderd. Door gebrek aan transparantie, onnodige complexiteit en chronische inefficiëntie, betalen Nederlandse bedrijven al decennialang oneerlijke gas- en elektraprijzen” , aldus Michel Koornstra een van de oprichters van Gulf Gas + Power.

Best beschikbare energieprijzen

In de ‘GulfCore’ het high tech digitale verkoopplatform van het nieuwe energiebedrijf kan pijlsnel, binnen 3 minuut 14, een zakelijke energiecontract afgesloten worden. Gulf Gas + Power is de eerste aanbieder op de zakelijke markt die levert tegen dagprijzen, direct van de energiemarkt aan de zakelijke klant. Alle onnodige schakels zijn ertussenuit gehaald. Doordat vaste en variabele producten realtime gekoppeld zijn aan de marktprijzen krijgt de ondernemer altijd de beste prijs die 100% past bij zijn of haar individuele bedrijfsprocessen. Daarbij werkt Gulf Gas + Power niet met verstopte marges of stilzwijgende verlengingen. Koornstra: “We bieden de beste beschikbare prijzen van dat moment en deze zijn scherper dan de prijzen van de grootste spelers in de markt.”

Oprichters ook aandeelhouders

Gulf Gas + Power is eind 2017 opgericht door Michel Koornstra (Managing Director), Robin van Klaveren (Operations Director) en Edwin Hendrikse (Finance Director). De drie mannen zijn naast oprichters ook aandeelhouders. De afgelopen jaren hebben zij hun sporen verdiend in de wereld van energy trading, financiën en innovatie. Onder meer bij Delta en Essent.

GULF

De Nederlandse ondernemers presenteerden in 2017 hun plannen aan Gulf. Ze kozen voor Gulf omdat het een wereldwijd iconisch merk is dat bekend staat als challenger. Ook Gulf raakte al snel enthousiast over een samenwerking. Met de komst van Gulf Gas + Power is Nederland het eerste land ter wereld waar Gulf gas en elektriciteit verkoopt. Koornstra: “Maar we gebruiken wél het erfgoed van de 117 jaar dat het merk Gulf al bestaat, daarmee zijn we dus eigenlijk een 117 oude start-up!”

https://www.gulfgasandpower.nl/

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.