Wethouder Tom Horn spreekt op Woonsymposium Haarlemmermeer

16 februari 2018 11:32

Wethouder Tom Horn spreekt op Woonsymposium Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer, AM, Rabobank en Ymere hebben het Woonsymposium Haarlemmermeer georganiseerd. Wethouder Tom Horn (Zorg, Welzijn en Wonen) is één der sprekers. De bezoekers hebben gemeen dat ze grote interesse hebben voor en beroepshalve actief zijn, direct of indirect, in  woningbouw.

Het symposium wordt gehouden op donderdag 22 februari 2018 in de Circular EXPO, Rijnlanderweg 916, Hoofddorp. De inloop is vanaf 15.00 uur en het programma begint om 15.30 uur.

 

Schaalsprong

Het onderwerp dat tijdens het symposium centraal staat is "Schaalsprong Haarlemmermeer", waarmee wordt bedoeld de toevoeging van 20.000 woningen tot 2040 aan de bestaande 60.000. Een toevoeging die het inwonertal op circa 200.000 inwoners brengt.

Haarlemmermeer heeft een aantrekkelijk woonmilieu, in de nabijheid van steden als Haarlem, Amsterdam en Leiden. Het is de bedoeling dat dat zo blijft. Een vraag die daarbij aan de orde is, luidt: hoe zorgen we voor het tijdig realiseren van woningen voor de juiste doelgroepen in toekomstbestendige en duurzame wijken? En ook: wat is nodig om Haarlemmermeer duurzamer te maken en gelijktijdig een bijdrage te leveren aan de Metropoolregio Amsterdam?

Plus: hoe kan Haarlemmermeer voldoen aan de groeiende vraag naar woonruimte en tegelijkertijd zijn kwaliteiten en karakter behouden?

Sprekers

De initiatiefnemers van het symposium zoeken samen met de deelnemers naar antwoorden op deze en andere vragen op het Woonsymposium Haarlemmermeer 2018. Behalve wethouder Tom Horn zijn ook Tara Jansen, econoom bij Rabobank Research, Remco Pols, regiomanager Ymere en Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest sprekers. Dagvoorzitter is Coen Springelkamp van Ymere.

Programma

15:00 uur inloop

15:30 uur start programma

17.00 uur borrel

Locatie:

Circular EXPO, Rijnlandweg 916, 2132 MN Hoofddorp U kunt bij de Circular Expo parkeren. Aan de Rijnlanderweg ziet u het bord ‘Circular Expo’.

Komt u met het OV? De locatie bevindt zich op 10 minuten loopafstand vanaf bushalte Hoofddorp Beukenhorst en 15/20 minuten lopen vanaf station Hoofddorp

Aanmelden?

Mail naar: info@woningmarkt-haarlemmermeer.nl

We zien u graag donderdag de 22e februari

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.