NHL Stenden Hogeschool verwelkomt 4650 bezoekers op tweede Open Dag

20 februari 2018 16:16

NHL Stenden Hogeschool verwelkomt 4650 bezoekers op tweede Open Dag

Op zaterdag 17 februari kwamen 4650 bezoekers naar de tweede Open Dag van NHL Stenden Hogeschool. De examens komen voor leerlingen steeds dichterbij en uit hun vragen bleek dat ze gerichter aan het zoeken zijn naar een passende vervolgopleiding. “Leerlingen én ouders stellen kritische vragen. Ze vergelijken opleidingen en hogescholen, niet alleen op inhoud maar ook op sfeer. En dat is alleen maar goed”, concludeert studiekeuzeadviseur Jetske Nieuwenhuis. 

Op de locaties in Leeuwarden, Emmen, Meppel, Groningen, Assen en Amsterdam maakten studiekiezers tijdens de Open Dag kennis met de ruim 150 opleidingen van NHL Stenden. Persoonlijke aandacht stond centraal tijdens de Open Dag. Met studiekeuzeworkshops, informele gesprekken met studenten en docenten en een uitgebreide informatiemarkt gaf de nieuwe hogeschool studiekiezers de ruimte om de ideale vervolgstudie te ontdekken. Ook bezoekers die voor deeltijdopleidingen de locaties bezochten, waren enthousiast over het warme onthaal.

NHL Stenden scoort met internationale mogelijkheden voor studenten

Opvallend was de grote interesse voor het internationale karakter van NHL Stenden. Met locaties in Qatar, Zuid-Afrika, Indonesië en Thailand biedt de nieuwe hogeschool haar studenten volop internationale mogelijkheden. “Als student maak je deel uit van een wereldwijde community. We dagen je uit om je grenzen te verleggen door te studeren op één van onze vestigingen in het buitenland. Deze internationale ervaring zorgt dat je een streepje voor hebt wanneer je op zoek gaat naar een baan in binnen- of buitenland,” vertelt Erica Schaper, voorzitter van het College van Bestuur.

Ook het vernieuwende onderwijsconcept Design Based Education (DBE), waar een groot aantal studies in september mee start, mocht rekenen op enthousiaste reacties. “Bij DBE werken studenten, docenten en onderzoekers samen met onze partners uit het werkveld aan real life vraagstukken uit de praktijk,” vervolgt Schaper. “Dat doen ze in ateliers, zowel binnen als buiten de muren van NHL Stenden. Daarmee brengen we kennis letterlijk in de praktijk om te toetsen of de gevonden oplossingen voldoen aan de wensen en eisen uit het werkveld.”

Diverse ateliers in de nieuwe hogeschool openden hun deuren om bezoekers een goed beeld te geven van hoe er in co-creatie met onderzoek en werkveld gewerkt wordt aan real-life vraagstukken.

Diverse voorlichtingsevenementen

Na de Open Dag in februari volgen nog diverse voorlichtingsevenementen, waarmee toekomstige studenten alvast de sfeer kunnen proeven en kennis kunnen maken met het onderwijs van NHL Stenden. Zo kunnen studiekiezers nog het hele schooljaar een dagje meelopen en staat Proefstuderen voor donderdag 15 maart op de agenda.

Over NHL Stenden

In 2018 bundelen NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool hun krachten! In september 2018 starten de eerste studenten aan de nieuwe hogeschool. Kijk voor meer informatie over NHL Stenden op www.nhlstenden.com. (Foto: Imazzo)

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.