Gepubliceerd op 13 februari 2018

In tien jaar ruim duizend Unlimited People

Morgen, woensdag 14 februari bestaan Unlimited People & Burn Out Poli 10 jaar. Valentijnsdag 2008 was de dag dat Barbara Kok en haar partner Victor Overmars hun bedrijf Burn Out Poli in de Kamer van Koophandel inschreven met een wens, droom en een visie.

Sindsdien hebben zij nu ruim duizend professionals en particulieren met hun drie dimensionale begeleiding teruggebracht in hun onbegrensde kracht, een succesvolle academie holistisch coachen in huis en gaan ze vanaf 2018 burn out’s landelijk bestrijden. Ik kijk vandaag met hen terug op tien jaar gepassioneerde coaching, begeleiding en behandeling van mensen die de betere versie van zichzelf willen leven.

Barbara Kok: “Dat begon met de wens om mensen die vast lopen of effectiever willen leven en werken meer aan te bieden dan alleen inzicht en een paar tools, die je na 6 maanden weer bent vergeten. We herkenden tien jaar geleden al teveel mensen die burn out waren en niet adequaat begeleid werden daarbij. De wens ontstond om gedegen programma’s in een combinatie van mentale doorbraakcoaching, emotietherapie en doelgerichte fysieke behandeling aan te bieden. Zo lukte het ons om sneller en duurzamer een transformatie bij onze cliënten tot stand te brengen. Natuurlijk ondervonden we in het begin onbegrip omdat we maatwerk wilden leveren en nog niet vergoed werden door de ziekteverzekeraars. En toch, uiteindelijk is resultaat wat telt, en dat was er al snel en bleef zich verdiepen en verbeteren.

Burn Out nog onbekend
In die tijd was er nog niet veel kennis over burn out. Wij gingen ons verdiepen in onderzoeken over stress en de gevolgen daarvan.  We herkenden in die crisis- en reorganisatietijd dat we daar meer aandacht aan moesten gaan besteden en werden experts in de behandeling ervan. We hebben vanaf het begin al onze coaches multidisciplinair opgeleid; ze kijken naar de oorzaak waarom iemand vastgelopen is, nemen samen met de cliënt de ongewenste overtuigingen die daaronder zitten weg en we behandelen hun fysieke stressklachten heel doelgericht. Zo geven we de cliënt een gereedschapskist waar hij/zij niet alleen nu maar juist de komende 40 jaar mee aan de slag kan. Deze unieke vorm van coaching heeft vanaf het begin veel impact gehad op alle cliënten met een burn-out, uitval door stress of overspannenheid, een carrièreswitch, een rouwproces, relatieproblemen of scheiding.

Burn Out Poli straks landelijke dekking
Victor Overmars: “Toen we in 2008 na deelname aan een pittige aanbesteding het raamcontract met de ministeries van Rijksoverheid kregen ging ons bedrijf groeien en werd ons de kans geboden dit voor cliënten uit heel Nederland aan te bieden. Mensen met een burn out komen nu vanuit Friesland, Enschede en België naar Voorburg omdat wij als specialisten hen in 12 weken weer naar de werkvloer begeleiden.

Vandaar dat het nu het juiste moment is om onze vestigingen uit te breiden en we in 2018 landelijk gaan met Burn Out Poli. We zijn partnerschap aangegaan met een grote speler in de zorg, die samen met ons Burn Out Poli in heel Nederland gaat uitrollen. We starten dit voorjaar in Rotterdam en Amsterdam.”

Een Shiny Happy People Company
Barbara: “Dus morgen, 14 februari,  kijken we niet alleen met dankbaarheid terug op 10 jaar succes en plezier in ons bedrijf maar we kijken we ook vooruit!

Inmiddels heeft het bedrijf Unlimited People 4 dochterbedrijven, Burn Out Poli, Unlimited Academy, de holistische jaaropleiding waarin we coaches opleiden vanuit onze multidisciplinaire visie;  Young& Unlimited dat programma’s aanbiedt voor alle tieners en twintigers die het vandaag de dag moeilijk hebben en ons consultancy bedrijf Shiny Happy People Company. Vanuit Shiny Happy People Company adviseren we nu bedrijven die zien dat er vandaag de dag, in deze veranderende maatschappij een nieuwe cultuur en strategie nodig is om hun medewerkers te kunnen begeleiden. De werknemer van vandaag werkt, denkt en voelt anders dan de werknemer van 2010. De twintigers en dertigers van nu, onze Millennials, vragen een andere aansturing, management en inspiratie dan de werknemers die voor 1990 zijn geboren. Het is nu de tijd om hen positief te stimuleren. Het wordt tijd voor Joy op de werkvloer!”

Dankbaarheid delen en vieren
Victor: ”Morgen is dus een dag waarin we onze dankbaarheid gaan delen met (oud)medewerkers, (oud)cliënten, familie, vrienden en relaties. Een dag om te vieren, het glas te heffen met elkaar en vooruit te kijken naar nog veel meer decennia Unlimited en Shiny Happy People om ons heen.” (Foto: Charles Groeneveld)

 

Onze partners