7Mind meditatie en mindfulness app

9 januari 2018 11:20

7Mind meditatie en mindfulness app

Duitslands meest populaire meditatie en mindfulness app is nu beschikbaar in Nederland!

Ontsnap even aan de dagelijkse routine/ sleur en kom weer in contact met jezelf: de 7Mind app biedt toegang tot no-nonsense meditatieoefeningen voor iedereen. 7Mind leert je stapsgewijs hoe je de oude techniek van meditatie op een moderne manier, in slechts 7 minuten per dag kunt beoefenen. Er is keuze uit verschillende meditatiedoelen, zoals; geluk, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling zoals creativiteit en leidinggeven en er is zelfs een onderdeel voor kinderen. 

De 7Mind app

Alle 7Mind meditaties zijn ontwikkeld in samenwerking met Prof. Dr. Tobias Esch, een expert op het gebied van body & mind geneeskunde aan de Duitse Universiteit van Witten-Herdecke en voormalig professor aan de Universiteit van Harvard. Ze volgen het principe van 'mindfulness', een concept dat voor het eerst opgericht was door prof. Jon-Kabat Zinn, die in 1979 de medische en psychologische effecten van meditatie ontdekte. Zijn programma "Mindfulness-Based Stress Reduction" (MBSR) vormt de basis voor moderne mindfulness.

De term ‘mindfulness’ beschrijft technieken waarmee je al je aandacht kunt richten op het hier en nu, zonder het te beoordelen. Door regelmatig te oefenen, leren de hersenen makkelijker te focussen en worden ze minder vatbaar voor afleiding. In onze moderne wereld is meditatie de meest effectieve manier om mindfulness te oefenen en meer rust en sereniteit te vinden. Met makkelijke oefeningen, zoals het concentreren op je ademhaling, kun je je aandacht naar binnen richten en je beter ontspannen waardoor je beter herkent wat jouw behoeftes nu echt zijn. Het regelmatig mediteren vermindert stress, verbetert de concentratie, versterkt het zelfbewustzijn en verhoogt het algehele gevoel van welzijn! 

Hoe meditatie je brein verandert

Meer dan 10.000 studies bewijzen de positieve effecten van mindfulness-meditatie op concentratie, slaap, stressmanagement, creativiteit, welzijn en gezondheid. Het regelmatig beoefenen van meditatie zorgt ervoor dat je hersenen nieuwe verbindingen en zelfs nieuwe grijze massa vormen. Hierdoor kunnen mensen die regelmatig mediteren zich veel beter concentreren. Je kan net als bij een spier de controle over gedachten en gevoelens trainen. Door het trainen wordt bijvoorbeeld stress vermindert en gevoelens van geluk verhoogt, en dat al slechts met een paar minuten meditatie per dag. Meditatie vermindert ook het risico op een beroerte en hartaanval, leidt tot een diepe slaap en beter lichaamsbewustzijn. 

De app

De basiscursus van 7 sessies is gratis beschikbaar, evenals enkele losse meditaties. Voor toegang tot alle programma's is een abonnement beschikbaar van € 29,99 voor 3 maanden of € 59,99 voor 1 jaar. Levenslange toegang is beschikbaar voor een éénmalige betaling van € 189,99. De 7Mind app is vanaf vandaag te downloaden voor iOs en in februari zal het ook beschikbaar zijn voor Android.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.