TriUnity grote winnaar IGNITE Award 2017

1 december 2017 13:51

TriUnity grote winnaar IGNITE Award 2017

Na een finale waarbij de zenuwen hoog opliepen, verkoos een vakkundige jury TriUnity tot winnaar van de IGNITE Award 2017. Een prijs voor startende sociaal ondernemers met slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Ruim 90 Gelderse social startups schreven zich in voor de IGNITE Award 2017. Na een uitgebreide selectieronde bleven de zes meest veelbelovende ondernemers over die op donderdag 30 november streden om een investeringsbedrag van honderdduizend euro. Vooraf volgden zij gedurende zeven weken een intensief en persoonlijk leertraject onder begeleiding van coaches en trainers. Zij toetsten hun ideeën op haalbaarheid, breidden hun netwerk uit en versterkten hun businessplannen. Tijdens de finale presenteerden ze hun onderneming voor de vakjury en publiek.

Marieke van Loon, juryvoorzitter: “Het is geweldig om deze prachtige voorbeelden van sociaal ondernemen te zien. Het raakt mij als ik zie hoe betrokken alle ondernemers zijn en wat een mooie oplossingen ze hebben voor maatschappelijke thema’s. Ik hoop dat zij mede dankzij de IGNITE Award een voorbeeldfunctie voor andere sociaal ondernemers zullen zijn.”

Winnaars IGNITE Award 2017

TriUnity wist vanuit hun hart de jury te overtuigen over de noodzaak van hun onderneming: het ontwikkelen van een integrale leermethode voor jongeren met autisme met een gemiddeld tot hoog IQ. Dit met als doel hen de arbeidsmarkt op te helpen. Marieke van Loon: “Jullie unieke integrale aanpak kan een groot verschil maken voor deze jongeren. Jullie voelen daarbij bijzonder goed aan wat deze doelgroep nodig heeft.” Initiatiefnemers Mireille en Huub Hopman reageerden verheugd op het investeringsbedrag. Huub: “Nu kunnen we écht aan de slag. En daarnaast heeft het meedoen aan de IGNITE Award ons zoveel meer gebracht. Het heeft ons echt leren ondernemen.”

De tweede prijs van vijftigduizend euro ging naar De Voorwerkers. Het full service montage- en assemblagebedrijf van Ton Dijkstra en Theo van den Berg waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens de jury een onderneming waarbij de kracht in de eenvoud zit: “Jullie zijn een gewoon bedrijf, maar met en voor bijzondere mensen.”

Ideeën met grote maatschappelijke impact

Leoni Delsink van het Anton Jurgens Fonds dat initiatiefnemer is van de IGNITE Award, is zeer tevreden over de deelnemers: “In een hele korte tijd hebben de zes finalisten hun ideeën met een grote maatschappelijke impact uitgewerkt naar een financieel haalbaar businessplan. Ze hebben de ondersteuning van coaches en trainers met twee handen aangepakt. En een solide basis gelegd voor hun verdere groeiambities. En dat is nu precies waar de IGNITE Award voor is bedoeld.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.