Sterren-chef Wim Severein opent nieuwe zaak in Rotterdam Marriott Hotel

15 december 2017 09:05

Sterren-chef Wim Severein opent nieuwe zaak in Rotterdam Marriott Hotel

Chef-kok Wim Severein, van het eerder dit jaar gesloten sterrenrestaurant in het Wereldmuseum, opent dit voorjaar een eigen high-end restaurant middenin het Rotterdam Central District: The Millèn. Het gloednieuwe restaurant bevindt zich op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel in de iconische Millenniumtoren. De komst van het nieuwe restaurant is een culinaire aanwinst in het hart van het Rotterdamse zaken gebied.

De locatie: zo centraal als het maar zijn kan

Het restaurant van Severein wordt gehuisvest op de eerste etage in de Millenniumtoren, tegenover het Rotterdamse centraal station. Dit is tevens het adres van het Rotterdam Marriott Hotel. Het is een internationale trend om als sterrenchef een restaurant te openen in een luxe hotel op een vooraanstaande, grootstedelijke locatie. Wim Severein: “Dit is de grote kans. Een eigen restaurant is natuurlijk een droom die uitkomt op dit moment in mijn carrière. Zeker omdat het restaurant in het Wereldmuseum, waar ik sinds 2013 een Michelinster mocht voeren, haar deuren heeft gesloten. Die ster wil ik terug gaan verdienen! De locatie in het Rotterdam Marriott Hotel en in deze buurt van Rotterdam is perfect om de lokale markt te bedienen.”

In het hart van het Central District

De komst van The Millèn is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod hoogwaardige horeca, in het hart van het Rotterdam Central District, op loopafstand van de grote bedrijven die hier hun kantoor hebben. Dit deel van Rotterdam is het meest kosmopolitisch en is vanuit de wijde omtrek al te herkennen door haar skyline. Als Rotterdam het Manhattan aan de Maas is, ligt The Millèn straks waterpas in het ‘Financial en Business District’ van de stad. General Manager Rotterdam Marriott Hotel, Bart van de Brug: “Een high-end restaurant op deze locatie in Rotterdam is echt een veelgehoorde wens van onze buren”.

Het restaurant: verfijnd zonder opsmuk

The Millèn wordt – zeker vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding – het langverwachte, culinair hoogstaande adres voor zakenreizigers en residenten in de buurt. Wim Severein: “Ik ga in de keuken doen wat ik al jarenlang doe. Mijn signatuur is puur, eerlijk en herkenbaar. Geen overbodige opsmuk van smaken dus. Ik heb respect voor het product en dat zie je terug op het bord.” Het restaurant opent naar verwachting in maart 2018 haar deuren. The Millèn is op dit moment nog gehuld in verbouwstof, maar wordt ingericht naar een eigen ontwerp van Wim Severein.

Samenwerking met het Rotterdam Marriott Hotel

The Millèn wordt een op zichzelf staand restaurant op de eerste etage van het Marriott Hotel in Rotterdam. Het 230 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk werden de gastenkamers, Lobby en de Club lounge volledig heringericht in een moderne, elegante stijl. Bart van de Brug, General Manager Rotterdam Marriott Hotel: “De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Wim gaat met The Millèn doen waar hij goed in is en dit past perfect binnen de hoge standaarden van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in hem als partner en heb vanaf het eerste oriënterende gesprek een goed gevoel over deze samenwerking.”

Overige informatie

Locatie          :           Weena 686, 3012 CN, Rotterdam

Website         :           http://rotterdam-marriott.rotterdamcityhotel.com/nl/

Facebook     :           https://www.facebook.com/rotterdammarriott

Twitter            :        https://twitter.com/rdammarriott

Restaurant The Millèn:

E-mail             :           info@restaurantthemillen.nl

Facebook     :           https://www.facebook.com/restaurantthemillen vanaf dinsdag 12 dec online

Website         :           restaurantthemillen.nl

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.