Care4More uit Drachten speelt sleutelrol in landelijk tv-programma

8 december 2017 09:06

Care4More uit Drachten speelt sleutelrol in landelijk tv-programma

Care4More uit Drachten speelt een belangrijke rol in het eerstvolgende tv-programma 'Max Maakt Mogelijk'. Tijdens de uitzending van 30 december is te zien hoe Henk en Greetje Klok uit Groningen een speciale rolstoelfiets krijgen. Deze zorgt ervoor dat dit echtpaar gewoon leuke dingen kan blijven doen, ondanks de dwarslaesie van Henk. Deze rolstoelfiets werd geregeld door Care4More.

 

Henk Klok ging naar het ziekenhuis voor een onschuldige knieoperatie, maar kwam eruit met een dwarslaesie. Dat zette het leven van Henk en Greetje op de kop. Henk is sindsdien gekluisterd aan zijn rolstoel en kan alleen nog zijn hoofd bewegen. Zijn vrouw werd van de een op andere dag fulltime mantelzorger.

Twee vriendinnen van Greetje zetten een actie op touw om geld in te zamelen voor een rolstoelfiets. Een dergelijke fiets was een grote wens van Greetje, omdat ze er zo toch gemakkelijk op uit kunnen gaan en ze voorkomen dat hun wereld onnodig klein wordt. Deze actie haalde het regionale nieuws en de sociale media.

Harold Renkema en Jan Tibbesma van Care4More: "Via Facebook stuitten we toevallig op deze actie”. Jan heeft direct contact opgenomen met een vriendin van Henk en Greetje en voorgesteld een donatie te doen. Via haar kwamen we in contact met de stichting Max Maakt Mogelijk, het televisieprogramma van Omroep Max.  Met de hulp van Stichting MAX Maakt Mogelijk (die zich inzet voor ouderen in binnen- en buitenland) en Care4More hebben we de wens kunnen vervullen".

Het televisieprogramma MAX Maakt Mogelijk wordt gepresenteerd door Jan Slagter en is op 30 december om 18.30 te zien op NPO2. De opnames zijn al in november gemaakt en de fiets wordt inmiddels volop gebruikt, weet Jan: "Henk en Greetje zijn nog steeds sprakeloos door deze actie. Voor ons was het de eerste keer dat we meededen aan zoiets - maar het smaakt absoluut naar meer!"

Care4More levert producten, speciaal bedoeld voor mensen met een beperking of dementie. Het gaat dan over producten die hen uitdagen te bewegen of waarmee ze hun tijdsbesteding beter kunnen invullen. Voorbeelden van producten die Care4More levert zijn duo- en rolstoelfietsen en speeltoestellen, maar het bedrijf levert veel meer. Care4More is gevestigd in Drachten en werkt voor opdrachtgevers in heel Nederland.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.