Keerwater Marketing helpt horecaondernemers in Leeuwarden meer rendement te behalen na afloop van Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018)

15 december 2017 11:34

Keerwater Marketing helpt horecaondernemers in Leeuwarden meer rendement te behalen na afloop van Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018)

69% van de toeristen die Leeuwarden gaan bezoeken tijdens LF2018 maakt keuzes over waar te gaan eten en drinken op basis van Google.

 

 

 

Keerwater Marketing deed onderzoek naar het gedrag van toeristen tijdens citytrips om inzicht te krijgen in wat ze beweegt in hun keuzes. 69% van de toeristen die Friesland en Leeuwarden gaan bezoeken tijdens LF2018 laat in hun keuzes over waar te gaan eten en drinken Google een rol spelen. Zowel de zoekmachineresultaten als de recensies inhoudelijk zijn bepalend bij 249 van de 361 respondenten.

Naast verschillende kanalen waarmee mensen zich oriënteren op restaurants en cafés, deed Keerwater Marketing ook onderzoek naar triggers. Hieruit kwam naar voren dat “gezellig” het meeste triggert bij het zoeken naar een restaurant of café en “3-gangen menu” het minst triggert. “Interessant om te zien dat nog steeds veel restaurants promoten met een “3-gangen menu”, terwijl dat blijkbaar dus niet extra motiveert”, aldus Didier Kick, eigenaar van Keerwater Marketing.

Tijdens LF2018 (Culturele Hoofdstad) komen er naar verwachting 4 miljoen bezoekers naar Friesland. Ze geven gemiddeld meer dan €20,- uit waarvan 80% aan Horeca. Dat is 64 miljoen euro. Keerwater Marketing heeft onderzoek gedaan naar wat toeristen beweegt. In totaal vulden 361 respondenten de vragenlijst in.

Op 16 januari 2018 geeft Keerwater Marketing een workshop waarin er tips, trics en tools worden gegeven om beter in te spelen op de toeristenstroom en met name als beste uit de strijd te komen en in 2019 een voorsprong te hebben en daarmee de te verwachten omzetdaling na LF2018 op te vangen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.