Volop circulaire kansen voor de regio Arnhem-Nijmegen

11 oktober 2017 15:06

Volop circulaire kansen voor de regio Arnhem-Nijmegen

De regio Arnhem-Nijmegen biedt volop kansen voor ondernemers die de stap willen zetten naar circulair ondernemen. Zo blijkt uit de scan die de Rabobank heeft laten uitvoeren om de circulaire kansen in de regio in beeld te brengen. Het rapport wordt op 12 oktober gepresenteerd in het circulaire energiepositieve kantoorgebouw van Alliander in Duiven. Ondernemers en belanghebbenden uit de regio komen daar bij elkaar voor de aftrap voor de Circular Economy Challenge. 

Het onderzoeksrapport laat zien welke kansen er voor ondernemers zijn op het gebied van circulaire economie binnen de sectoren industrie, gezondheids- en welzijnszorg, handel, vervoer & opslag en bouw & vastgoed. Concrete voorbeelden zijn warmte delen, alternatieve brandstoffen voor vervoer, hergebruik van bouwmaterialen, enz. Naast de vele duurzaamheidsinitiatieven die er al zijn in de regio, is er ook veel potentie. Bovendien willen zowel overheid als ondernemers sneller ontwikkelen richting circulaire economie. Met het rapport en de Challenge willen de Rabobanken uit de regio ondernemers stimuleren om zelf met de kansen aan de slag te gaan.

De challenge helpt enthousiaste ondernemers bij hun circulaire ambities. Een selectie van twintig bedrijven gaat de uitdaging aan om een circulair businessplan op te zetten. Een bedrijfsscan maakt inzichtelijk wat de circulaire kansen van de deelnemers zijn. De volgende stap bestaat uit workshops waarin lokale ondernemers concreet naar hun circulaire businessplan kijken: hoe kunnen zij meer circulair gaan ondernemen, wat levert dat op en waar liggen kansen.

De Circular Economy Challenge is een initiatief van de Rabobank in samenwerking met KPMG en MVO Nederland. Het onderzoeksrapport is vanaf 13 oktober beschikbaar via de websites van de Rabobanken Arnhem en omstreken, Rijk van Nijmegen en Oost Betuwe. Bedrijven die interesse hebben in deelname aan de Challenge kunnen mailen naar communicatie.rvn@rabobank.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.