Proef de sterren in Rotterdam

18 oktober 2017 15:25

Proef de sterren in Rotterdam

De Michelin sterrenchefs van 4 gerenommeerde Bilderberg restaurants brengen een ode aan Auguste Escoffier (1846-1935). Deze Franse chefkok legde de ‘fundering’ voor de Franse keuken. Escoffier was chefkok in diverse luxueuze hotels van het Ritz concern, onder andere in Parijs en Londen. Zijn standaardwerk “Le guide Culinaire” omvat 5000 nauwkeurige recepten waaronder de Pêche Melba, Poire Belle Hélene, maar ook de Tournedos Rossini.

Topchefs Erik van Loo (Parkheuvel **), Richard de Vries (The Park), Arjan Bisschop (Heeren van Harinxma *), Patrick Kessler  (De Kersentuin), Tonny Berentsen (De Kromme Dissel *) en Stefan van Sprang (Aan de Poel **) kozen hun favoriete Escoffier gerecht.  Deze gerechten staan tijdens de Escoffierdagen op een historische menukaart van restaurant The Park. Door deze samenwerking bieden wij de mogelijkheid om in deze periode te genieten van de creaties van chefs die in totaal met 6 Michelin sterren zijn onderscheiden.

Achtergrondinformatie

Restaurant The Park is het inmiddels befaamde restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park -Inspired by Erik van Loo-, serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel. The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel.

Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark. Je kunt er aanschuiven aan de tafels van The Park, maar de tuin is ook een verlengstuk van de loungebar en is daarmee een prima plek voor een (after work) borrel.

Overige informatie over 'Proef de sterren in Rotterdam'   

Periode: Maandag 13 november tot en met donderdag 23 november 2017

Locatie: Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – Bilderberg Parkhotel, Westersingel 70, Rotterdam

Telefoon: 010 440 8165

Reserveren: info@ThePark.nl

Geopend: Maandag t/m vrijdag lunch van: 12.00 uur – 14.30 uur; Maandag t/m zondag diner van: 18.00 uur – 22.00 uur

Website: www.thepark.nl

Facebook:  www.facebook.comTheParkRdam

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.