Festival Duurzame Helden Velsen op zaterdag 7 oktober op Plein 1945 in IJmuiden

13 oktober 2017 10:09

Festival Duurzame Helden Velsen op zaterdag 7 oktober op Plein 1945 in IJmuiden

Voor de derde keer organiseren Omgevingsdienst IJmond en gemeente Velsen het Festival Duurzame Helden Velsen. De hele dag staat in het teken van duurzaam leven en wonen, waarbij in het programma nog extra wordt stilgestaan bij diverse thema’s. U bent van harte welkom om gedurende de dag aanwezig te zijn en foto’s te maken.

Programma:

14.00 uur         Kookdemonstratie: aardgasvrij en duurzaam koken

Marianne Buur van Buuract laat zien hoe we in de toekomst gaan koken. Aardgasvrij wonen wordt de nieuwe norm, sowieso in 2050. Daarnaast willen we steeds meer gezond, maar ook duurzaam eten: dus lokaal, biologisch en van het seizoen.

14.30 uur         Officiële start operatie Steenbreek

Het klimaat verandert. Dit betekent in het kort hittestress en harde regenbuien, zoals we de laatste tijd goed hebben kunnen merken. Op het Festival staat een interactieve waterbak die de gevolgen van harde regen toont bij verharding én bij veel groen. Een groene stad kan veel regen opvangen en de gemeente past zich daarop aan, maar kan dit zeker niet alleen. Ook particulieren en bedrijven worden van harte uitgenodigd om te helpen. Hoe? Tegels eruit, groen erin.

Festival Duurzame Helden Velsen

De thema’s van dit jaar zijn:

Duurzaam wonen

U kunt deze winter al geld besparen en comfortabeler wonen. Op het Festival staan leveranciers van duurzame maatregelen, maar u kunt ook informatie krijgen over de financiering van de maatregelen. Bij onze onafhankelijke adviseurs van het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht met al uw vragen over (ver)bouwen en subsidies.

Water en klimaat

Het klimaat verandert. Voor ons betekent dit meer hittestress en hardere regenbuien. U kunt vandaag zien wat dit betekent en hoe we het beste met deze veranderingen om kunnen gaan.

Duurzaam eten

Om 14.00 uur wordt er aardgasvrije demonstratie gegeven. Natuurlijk worden er biologische en zoveel mogelijk lokale producten gebruikt.

Afval scheiden en zwerfvuil

Help vandaag onze Beestenbende met het schoonmaken van IJmuiden. Met vragen over afval scheiden kunt u bij HVC terecht. Afval voorkomen door spullen opnieuw te gebruiken is nog beter. Er staan vandaag verschillende partijen op de markt die tweedehands spullen aanbieden.

Kinderactiviteiten

De duurzame kinderactiviteiten van het Pieter Vermeulen Museum, de scouting en de kookworkshop worden altijd zeer gewaardeerd door onze bezoekers.

Vandaag is het ook de Dag van het Huren. Woningbedrijf Velsen heeft open huis vlakbij Plein 1945, in de De Noostraat.

 

 

Fotografie: Nico van Nijendaal

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.