Eureeca opent internationale deuren voor Nederlandse ondernemers

12 oktober 2017 13:39

Eureeca opent internationale deuren voor Nederlandse ondernemers

Een Nederlands MKB-bedrijf, gefinancierd door investeerders uit Maleisië, Dubai en het Verenigd Koninkrijk. Voorheen leek dit misschien ver weg, maar met de lancering van Eureeca in Nederland is dit nu werkelijkheid. Gebrek aan financiering is één van de meest voorkomende redenen dat ondernemingen mislukken. De Nederlandse lancering van het eerste internationale equity-crowdfunding platform Eureeca opent internationale deuren voor Nederlandse MKB-ondernemers en vergroot hiermee de kansen op geslaagde financiering. 

In tegenstelling tot crowdfunding via donaties en het lenen van kapitaal, hanteert Eureeca het principe van crowdinvesting. Het platform koppelt MKB-bedrijven aan het internationale netwerk van potentiële investeerders, zowel particulier als institutioneel. In ruil voor groeikapitaal krijgen investeerders aandelen in het desbetreffende bedrijf. Eureeca maakt het verkrijgen van financiering mogelijk en inzichtelijk. “Onze missie is om fundraising zo simpel en toegankelijk mogelijk te maken en om iedere investeerder, groot en klein, dezelfde toegang te geven tot het maken van een investering” aldus Chris Thomas, co-founder van Eureeca.

Nederland als uitvalsbasis naar Europa

Na het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en het Verenigd Koninkrijk is Nederland volgens de oprichters van Eureeca een logische volgende stap. “Wij zijn actief in Nederland om een oplossing te vinden voor Nederlandse bedrijven en investeerders, maar ook om Nederland te gebruiken als uitvalsbasis voor expansie naar andere landen in Europa. Daarnaast, ligt de kwaliteit van de Nederlandse ondernemer significant hoger dan gemiddeld,’’ aldus Thomas. Met de komst naar Nederland en toegang tot Europa, is Eureeca het meest gereguleerde online equity-crowdfunding platform ter wereld. “Waar een Nederlandse investeerder geen kansen ziet in een bepaalde onderneming, kan dit voor iemand uit Maleisië heel anders liggen,” aldus Thomas. Als internationale speler vergroot Eureeca de kansen voor ondernemers om investeerders te vinden.

Online platform, offline services

Ondernemers die zich aansluiten bij Eureeca hebben niet alleen de mogelijkheid om extern kapitaal van investeerders over de hele wereld te verkrijgen, maar krijgen ook de juiste ondersteuning van Eureeca om de kans op maximale financiering te vergroten. Zo koppelt zij investeerders aan een groot netwerk van partners en dienstverleners. Daarnaast wordt het proces inzichtelijk gemaakt en beheert Eureeca de administratie van de aandelen. Op deze manier hebben de ondernemers te maken met één groep investeerders functionerend als één aandeelhouder, in tegenstelling tot een onoverzichtelijk geheel. “Wij bekijken onze diensten vanuit het perspectief van een ondernemer en bieden wat zij nodig hebben,” geeft Thomas aan.

Over Eureeca

Eureeca is in juli 2012 opgericht door de ervaren ondernemers en -investeringsbankiers Chris Thomas en Sam Quawasmi en gelanceerd in 2013. Beiden hebben ruim 15 jaar ervaring in de twee aspecten van financiering, ondernemen en investeren. Het platform linkt ondernemers en investeerders wereldwijd. Sinds de start zijn 23 bedrijven gefinancierd via het platform en is het netwerk gegroeid naar 14.500 investeerders. In de toekomst zullen de diensten van Eureeca nog verder worden uitgebreid. “Met elke stap proberen we aandelenfinanciering toegankelijker te maken voor ondernemers en investeerders,” aldus Thomas. Eureeca beschikt over licenties van de UK Financial Conduct Authority, Dubai Financial Services Authority en Securities Commission Malaysia en is het eerste equity-crowdfunding platform dat geautoriseerd is door de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).

 

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.