Culturele hoofdstad van Europa 2018

17 oktober 2017 11:01

Culturele hoofdstad van Europa 2018

Culturele hoofdstad van Europa 2018

250 vragen en antwoorden over de Friese hoofdstad

Geschreven door Leeuwarderkenner Pieter van den Ende

Leeuwarden. Stad van de Prinsentuin, de WTC, de kelders. Eindpunt van de Elfstedentocht. Een echt Friese stad bovendien. Over Leeuwarden is veel te ontdekken, zowel in het verleden als nu. Ga zitten met familie of vrienden en zie wie er over de meeste kennis van Leeuwarden beschikt!

Al rond het begin van de jaartelling vestigden de eerste bewoners zich op een terp aan de toenmalige Middelzee. Deze Oldehoveterp is nog altijd het hart van Leeuwarden, dat zich in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa mag noemen. In Ken je Leeuwarden geeft u antwoord op vragen over ingrijpende gebeurtenissen, beroemde personen en plekken waar het verleden nog steeds tastbaar is.

Boekspecificaties

Ken je Leeuwarden

€ 14,95

Pieter van der Ende

978 94 625 8232 3

176 pag.

14,5 x 20 cm

circa 160 afbeeldingen in kleur en zwart-wit

paperback

Meer informatie

Verschijnt 27 oktober

Ken je Leeuwarden is een boek met 250 quizvragen over Leeuwarden. Leer spelenderwijs meer over het heden en verleden van de Friese hoofdstad. Daarna zult u met andere ogen naar de stad kijken en misschien wel aangezet worden tot nieuwe ontdekkingen tijdens wandel –en/of fietstochten.  Auteur Pieter van der Ende (1985) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is o.a. actief als stadsgids voor het Historisch Centrum Leeuwarden en is secretaris van de Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd.

Vrijdag 27 oktober wordt in de raadszaal van het stadhuis vanaf 20.00 uur voor de derde maal de Leeuwarder Historische Quiz gehouden, De quiz wordt georganiseerd door het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) in samenwerking met Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd. De vragen komen uit het boek Ken je Leeuwarden, dat later op de avond wordt gepresenteerd. Quizmaster is Asing Walthaus van de Leeuwarder Courant met als assistent Anneke Douma.  De jury bestaat onder andere uit Geart de Vries (directeur HCL) en Pieter de Groot (redacteur LC). Publiek is welkom op de tribune en kan ook meedoen aan enkele publieksvragen. Er zijn paar leuke prijsjes beschikbaar. Vol is vol. Dus kom op tijd!

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.