VDS heeft focus op de offshore wind

13 september 2017 15:11

VDS heeft focus op de offshore wind

VDS Staal- en Machinebouw (met vestigingen in Vlissingen, Groningen en Rotterdam) maakt momenteel een aantal decks voor topsides in het kader van het Norther project, het grootste offshore windturbinepark van België. Belangrijke constructiepartners in het project zijn onder meer MHI Vestas (leverancier van de windturbines), Van Oord (installatie van funderingen, zeekabels en het hoogspanningsstation) en Elia (aansluiting op het hoogspanningsnet).

VDS engineert, maakt en installeert al jarenlang gespecialiseerd equipment voor de offshore wind industrie, zoals grillages om de tonnen wegende offshore fundaties te kunnen vervoeren naar de plaats van bestemming. Zo wordt het innovatieve offshore installatieschip Aeolus regelmatig gemobiliseerd en gedemobiliseerd in bakermat Vlissingen, waar VDS de beschikking heeft over een grote kade aan vaarwater met een diepgang van 12 meter. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een derde fabriekshal. Grote concerns als Van Oord, Heerema, Allseas, Seaway Heavy Lifting, Dong Energy, SIF en de Jan de Nul Group weten de kade in Vlissingen goed te vinden.

Overname NAMI

Recentelijk heeft VDS het bedrijf NAMI Constructions uit Ridderkerk overgenomen. Na de opening van de nieuwe terminal in de Waalhaven geeft het daarmee verder gestalte aan haar groeiambitie in de regio Rotterdam. De aankoop van NAMI zorgt voor een versterking en uitbreiding van het dienstenaanbod. Zo kan het Zeeuwse bedrijf dankzij de expertise van het Zuid-Hollandse bedrijf onder meer jackets voor de olie- en gasindustrie leveren.. ,,Wij zijn verheugd om NAMI te verwelkomen binnen ons bedrijf. Het heeft veel kennis en ervaring in huis in de olie- en gasindustrie. Dit sluit aan bij onze diensten en hierin kunnen we elkaar versterken. Bovendien heeft het een solide trackrecord in de markt”, aldus Robert van der Loos, CEO van VDS.

Terminal Rotterdam

Vanwege de groei in de offshore wind, civiele werken en (petrochemische) industrie opende VDS begin dit jaar ook een terminal in de Rotterdamse Waalhaven. Het bedrijf is zich inmiddels aan het oriënteren om ook uit te breiden richting het Offshore Center op Maasvlakte 2.

Bovenste foto: Grote projecten aan de kade in Vlissingen

Middelste foto: Project gefabriceerd door NAMI, dat onlangs is overgenomen door VDS

Onderste foto: De nieuwe terminal van VDS in de Waalhaven te Rotterdam

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.