Rutte Distillateurs officiële ginleverancier tijdens de New York Oyster Week

19 september 2017 15:18

Rutte Distillateurs officiële ginleverancier tijdens de New York Oyster Week

Rutte Distillateurs zet een nieuwe stap in de Verenigde Staten. Na het succes op de drank- en cocktailconferentie Tales of the Cocktail 2017, zet Rutte bijzondere gin- en spijscombinaties in de schijnwerpers tijdens de New York Oyster Week van 15 tot en met 30 september. “We verheugen ons enorm op de samenwerking met de New York Oyster Week”, zegt Myriam Hendrickx, Meester Distillateur van Rutte. “Ons bedrijf heeft anderhalve eeuw ervaring in het destilleren van bijzondere dranken uit natuurlijke producten. Het combineren van gin of jenever met rauwe vis is een culinaire traditie in Nederland. Deze traditie brengen we naar een nieuw level op de New York Oyster Week.

De voorliefde van de destilleerderij voor het creëren van unieke combinaties van gin- of jenevercocktails met gerechten, komt nog meer tot bloei tijdens de New York Oyster Week. Drie cocktails, die zijn bereid met de handgemaakte gins en jenevers van Rutte, gaan hand in hand met diverse oestergerechten. Rutte Distillateurs - de nummer 4 op de lijst genomineerden voor ‘Best New Spirit of the Year’ tijdens het event Tales of the Cocktail Spirited Awards - is een welkome gast op de New York Oyster Week, aangezien jenever een comeback maakt in de meest trendy bars ter wereld. Of het nu puur gedronken wordt, of als basis in klassieke cocktails. 

Rutte exclusief op zesde editie

De New York Oyster Week beleeft dit jaar haar zesde editie, waarbij dit keer exclusief gin van Rutte wordt geschonken. Tijdens de week zijn er verschillende events, die helemaal in het teken staan van oesters. Elite chefs en diverse oesterbestemmingen presenteren hun beste oestergerechten, die worden geserveerd met cocktails met gin en jenever van Rutte, zoals de New York Oyster Rutte Celery Gin Snapper, de Rutte Celery Gin & Tonic of Dutch Lemonade, met Ruttes Old Simon Genever.

Vrouwelijke Meester Distillateur

Myriam Hendricks is Meester Distillateur bij Rutte. Ze komt uit een familie die zich al acht generaties lang bezighoudt met het destilleren van de lekkerste dranken. Speciaal voor de gelegenheid werkt ze samen met Kevin Joseph, medeoprichter van de New York Oyster Week. Joseph is Meester Mermmelier, wat zoveel betekent als een meester sommelier bij wijn of wat Myriam Hendrickx is voor gedestilleerd. Samen zorgen ze voor een unieke ervaring voor iedere bezoeker van de New York Oyster Week.

Ervaar Spirited Pearls op de events

Op het New York Harbor Regatta VIP event, op de Brooklyn Oyster Social en op het gala ter ere van het vijftigjarig jubileum van het South Street Seaport Museum kunnen oester- en cocktailliefhebbers kennismaken met de Spirited Pearls™ op basis van Rutte gin en jenever. Deze bijzondere parels ontstaan uit een uniek proces van moleculaire gastronomie, waarbij de drank wordt getransformeerd tot glazen bolletjes. Geserveerd op de oesters, zorgt dit voor een unieke sensatie.

De Spirited Pearls zijn te ontdekken op de volgende events:

  • AHOYsters - NEW YORK HARBOR REGATTA FEATURING RUTTE GIN & GENEVER op vrijdag 15 september 2017 van 14.00 tot 17.00 uur op twee jachten die door de haven van New York varen en op het Governor’s Island event van 17.00 tot 21.00 uur
  • 5TH ANNUAL BROOKLYN OYSTER SOCIAL FEATURING RUTTE GIN & GENEVER op zondag 17 september 2017 van 14.00 tot 17.00 uur; 1 Hotel Brooklyn Bridge
  • THE NIGHT AQUATIC - SOUTH STREET SEAPORT MUSEUM'S 50TH ANNIVERSARY GALA FEATURING RUTTE GIN & GENEVER op dinsdag 19 september 2017 van 18:30 tot 21:30pm bij Wavertree / Pier 16

Voor meer informatie over de New York Oyster Week kunt u terecht op www.oysterweek.com

Over Rutte

Rutte Destilleerders is al 150 jaar lang de expert in het destilleren van traditionele jenever en gin. Naar eeuwenoude traditie worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt. Er worden geen smaak- of kleurstoffen aan de producten toegevoegd: alle smaak en kleur komt uit vers fruit, kruiden en noten. Dat maakt Rutte uniek. Sinds de oprichting van de destilleerderij in 1872, is Rutte gevestigd in Dordrecht. Rutte’s internationale lijn bestaat uit onder meer Old Simon Genever, Rutte Celery Gin en Rutte Dry Gin. De grootste afnemers zijn Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en de Scandinavische landen. In 2011 werd Rutte geïntegreerd in het merkenportfolio van familiebedrijf Koninklijke De Kuyper. Rutte’s proces, de destillaten en de obsessie met kwaliteit, zijn echter onveranderd gebleven. Rutte Celery Gin en Old Simon Genever zijn in 2016 benoemd tot beste gin en beste jenever in de categorie ‘Best New Spirit or Cocktail Ingredient’ op het wereldberoemde Annual Spirited Awards. Meer informatie over Rutte is te vinden op www.rutte.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.