Investeren in muziekstart-up De Basis

20 september 2017 13:33

Investeren in muziekstart-up De Basis

In het fameuze Doornroosje-pand in Nijmegen waar decennia lang vele topartiesten speelden, komt De Basis: de ultieme broedplaats voor ambitieuze artiesten en muziekondernemers. De Basis krijgt repetitieruimtes, studio’s, een café, boekingskantoren en een gastenverblijf. Daarnaast biedt het een werkplek aan muziekprofessionals zoals producers, technici, boekers, managers en labels. Van het schrijfproces tot het uitbrengen van een album; alles komt bij De Basis op één plek bij elkaar.

Sinds de verhuizing van Poppodium Doornroosje in 2014, stond het oude, iconische pand op de nominatie om gesloopt te worden. Eind 2014 gebruikte de Nijmeegse band De Staat een deel van het pand om te repeteren. Verder houden er diverse muziekondernemers kantoor. De Staat lanceerde het idee om Doornroosje om te bouwen tot een plek waar muzikaal talent zich kan ontwikkelen. Veel beginnende artiesten worstelen met praktische zaken, zoals een ruimte om te oefenen, ondersteuning bij tours of het uitbrengen van platen. Al deze kennis wordt nu bij elkaar gebracht voor de talenten van morgen. Tegelijk is De Basis ook open voor gearriveerde artiesten uit binnen- en buitenland om in te werken en verbanden aan te gaan met anderen.

De Basis wordt opgericht door een groep investeerders, ondernemers en musici. Op dit moment biedt De Basis meerdere investeerders de mogelijkheid om onderdeel te worden van deze muzikale onderneming. In de eerste ronde worden dertig pakketten voor aandeelhouders gereserveerd, variërend van €25.000 tot €300.000. Aandeelhouders worden actief betrokken bij de ontwikkeling en visievorming van het bedrijf. Verder zijn er ‘tegenprestaties’ voor aandeelhouders, zoals exclusieve headphone-sessions met repeterende bands, waaronder De Staat.

De inschrijving voor aandeelhouders is deze week opengesteld. Zij krijgen de kans om zich de komende weken te melden. In de voorbereiding zijn al enkele toppakketten gereserveerd, in de loop van oktober is een prospectus beschikbaar.

www.debasisnijmegen.nl

https://www.youtube.com/watch?v=eiXhFq_FWGU&feature=youtu.behttp://www.debasisnijmegen.nl/https://www.facebook.com/debasisnijmegen/

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.