Vooraankondiging MVO Festival 2017

22 augustus 2017 09:48

Vooraankondiging MVO Festival 2017

Hét maatschappelijk verantwoord ondernemen festival waar bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheid en bewoners elkaar ontmoeten, inspireren en kennis delen over het onderwerp duurzaamheid. 

De gemeente Rotterdam, verschillende maatschappelijke organisaties en de BusinessClub uit Rotterdam Prins Alexander organiseren op 10 oktober 2017 de derde editie van het inspirerend en succesvolle MVO Festival. 

Inspirerend zal het dit jaar zeker worden! Want op de nationale Dag van de Duurzaamheid staat het MVO Festival dit jaar volledig in het teken van het thema Duurzaamheid.

Het thema Duurzaamheid daagt de organisatie dan ook uit om dit zo breed mogelijk uit te dragen tijdens het festival en ervoor te zorgen dat Duurzaamheid als vanzelfsprekend hoog op de agenda komt te staan bij zowel bedrijven als huishoudens. Kennis en kunde delen, informatie uitwisselen en elkaar inspireren staan dan ook centraal op de beursvloer van het MVO Festival.

Om dit thema kracht bij te zetten heeft de organisatie op deze belangrijke dag de bekende astronaut André Kuipers weten te strikken. Hij zal tijdens het MVO Festival een inspirerende presentatie verzorgen. André Kuipers neemt ons mee in de wereld van de ruimtevaart, innovatieve technologieën en vooral in de wereld van duurzaamheid. Hij laat ons inzien hoe bedrijven en mensen nu werkelijk een positieve bijdrage kunnen leveren aan een gezonde en duurzame wereld.

Het initiatief voor het organiseren van de derde editie van dit veelzijdige festival, is genomen door de gemeente Rotterdam - Gebied Prins Alexander, maatschappelijke organisaties zoals Sportfondsen Recreatiecentrum Zevenkamp, Buurtwerk, Dock, Ons Alexander en het bedrijfsleven vertegenwoordigd door de BusinessClub Prins Alexander.

Tevens is Rabobank Rotterdam ook dit jaar weer onze vaste duurzame partner!

Inmiddels hebben ook organisaties zoals MVO Nederland, Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen en de WoonWijzerWinkel zich als samenwerkingspartner aangesloten bij het MVO Festival.

Locatie

Net zoals in voorgaande jaren is wederom gekozen voor de prachtige duurzame locatie van Recreatiecentrum Zevenkampse Ring. De sportaccommodatie zal worden omgetoverd tot een ware beursvloer waar bedrijven en organisaties in de gelegenheid worden gesteld zich te presenteren met een gratis stand.

De beursvloer biedt ruimte aan 115 – 120 standhouders en we verwachten zo’n 700 bezoekers te mogen verwelkomen. Deelname aan het MVO Festival en de entree voor bezoekers is gratis. Voor het reserveren van een kosteloze informatiestand kunnen ondernemers en maatschappelijke organisaties contact opnemen met de afdeling Backoffice van het MVO Festival, Carola Kalishoek (M: 06 – 215 135 28).

Tot slot worden de bewoners net zoals in de voorgaande edities in de gelegenheid gesteld 'bewonersinitiatieven' in te dienen. Deze initiatieven worden dezelfde avond nog beoordeeld door de Gebiedscommissie.

Het MVO Festival is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de gebiedscommissie Prins Alexander.

Programma:    

16.00 uur        inloop bezoekers

16.20 uur        opening beursvloer

16.30 uur        presentatie André Kuipers

17.00 uur        beursvloer activiteiten / netwerken

21.00 uur        einde

Praktische informatie:

Wat:                MVO Festival

Waar:              Recreatiecentrum Zevenkampse Ring aan de Zevenkampse Ring 301

Wanneer:        10 oktober 2017 van 16.00 uur – 21.00 uur

Entree:            GRATIS

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.mvo-festival.nl of stuur een email naar info@mvo-festival.nl

Volg ons ook op Facebook !

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.