Een vliegende start voor zeilschool Sail Experience

15 augustus 2017 12:05

Een vliegende start voor zeilschool Sail Experience

Vanaf begin dit jaar is Merel Bot, haar eigen zeilschool Sail Experience gestart in Leeuwarden en Grou. Al noemt ze het zelf liever geen zeilschool. Ze geeft mensen een ervaring mee en laat ze kennis maken met een prachtige sport; zeilen. De eerste aanmeldingen druppelden binnen en inmiddels loopt het storm.

“Vorig jaar las ik een artikel over de afnemende watersport onder jongeren in Nederland. Zonde als je het mij vraagt! Met Sail Experience wil ik zeilen laagdrempelig maken door het aan iedereen aan te bieden die deze mooie sport wil leren. Daarnaast heb ik ervoor gekozen geen vaste locatie te hebben, zodat ik echt naar de mensen toe kom.”, aldus Merel. Zeilen is bij Sail Experience dan ook een combinatie van leren én plezier hebben. Waarbij kwaliteit, persoonlijke begeleiding en les op maat voorop staan. De cursisten leren op hun eigen tempo en niveau zeilen.

De zeilschool biedt privé- zeillessen en cursussen aan voor volwassenen en gezinnen. Voor de kinderen zijn er strippenkaarten om in vijf dagdelen, verspreid over vijf weken, te leren zeilen. De strippenkaarten zijn ontwikkeld om de drempel te verlagen. Zo gaan de kinderen, net als met andere sporten zoals voetbal of dansen, één keer in de week naar zeilles.

“Ik heb al veel mensen kennis mogen laten maken met zeilen, meer dan van tevoren gedacht!” Aankomend jaar is Friesland Culturele Hoofdstad van Europa en hoopt Merel nog meer mensen aan boord te mogen ontvangen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.