Mandarine Napoléon bestaat 125 jaar en introduceert de limited edition XO Gold

17 augustus 2017 16:09

Mandarine Napoléon bestaat 125 jaar en introduceert de limited edition XO Gold

Mandarine Napoléon – de mandarijnlikeur op basis van cognac - bestaat dit jaar 125 jaar en viert dit met de introductie van de Limited Edition Mandarine Napoléon XO Gold. De limited edition wordt gebotteld in een glorieuze fles van 24-karaats goud én iedere fles bevat een vleugje cognac uit het jaar 1892: het jaar waarin Mandarine Napoléon op de markt is gezet. De fles wordt gepresenteerd in een uit walnoothout gesneden kist en is speciaal ontworpen voor het 125-jarig jubileum.

In 1892 stuitte de Belgische scheikundige Louis Schmidt op een intrigerend recept voor een warme mandarijnenlikeur. Het werd al snel duidelijk dat deze met mandarijnen geïnfuseerde likeur op basis van cognac was uitgedacht op bevel van Frankrijks eerste keizer, Napoléon Bonaparte. De keuze voor de ingrediënten was niet toevallig: mandarijnen herinnerden zijne keizerlijke hoogheid immers aan het eiland waar hij was opgegroeid, Corsica, waar de citrusvrucht een eeuw eerder haar weg had gevonden vanuit China en cognac was de geprefereerde drank aan het Franse hof. Gefascineerd door zijn vondst, besloot Schmidt het recept opnieuw te distilleren en te introduceren aan het grote publiek. Zo creëerde hij een likeur die we nu, 125 jaar later, kennen als Mandarine Napoléon.

Belgische vruchtenlikeur

Vandaag de dag kennen we Mandarine Napoléon als een goed uitgebalanceerde likeur van mandarijn, kruiden en specerijen en verfijnde cognac. Het fruit, de schillen, essentiële oliën en kruiden en planten worden in alcohol gedrenkt en vervolgens gedistilleerd tot een concentraat. Dit concentraat wordt gedurende twee jaar opzij gezet zodat het zijn rijke en zachte karakter kan ontwikkelen en de subtiele texturen en complexe smaak kan ontplooien. Het distillaat wordt tenslotte gemengd met cognac om Mandarine Napoléon te creëren; een likeur die inmiddels in meer dan 130 landen wordt verkocht en gewaardeerd om zijn rijke en complexe smaakpalet. Mandarine Napoléon heeft een unieke, herkenbare smaak en laat zich zowel puur - al dan niet on the rocks - als in cocktails drinken, waaronder de Napoléon Margarita.

Over de Kuyper

De Kuyper Royal Distillers BV is één van de oudste familiebedrijven van Nederland, opgericht in 1695. Met de bekende De Kuyper cocktaillikeuren, Peachtree, Rutte Gin en Jenever, Mandarine Napoleon, Warninks en Dropshot in het portfolio is De Kuyper s ’wereldwijd marktleider in range likeuren en wordt verkocht in meer dan 100 landen. De visie 'Own the cocktail' heeft inmiddels globale bekendheid. De Kuyper verkoopt naast de eigen merken ook agentschap-merken zoals Russian Standard vodka, The Glenrothes Whisky, Zubrowka vodka, no3 Gin, Chartreuse en Sierra Tequila op de Nederlandse markt. De Kuyper Royal Distillers heeft distilleerderijen in Schiedam en Dordrecht en produceert cream dranken in Middelharnis.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.