Ad Stouten BV viert 40-jarig bestaan

28 juni 2017 13:13

Ad Stouten BV viert 40-jarig bestaan

Ad Stouten BV uit Oosterland, het grootste autodemontagebedrijf van Zuidwest Nederland, bestaat 40 jaar. Dat werd onlangs op grootse wijze gevierd in Antwerpen met een proeverij in Brouwerij De Koninck, een rondvaart door de haven en een gastronomisch diner bij feestzaal De Ark.

Een rondleiding bij Ad Stouten BV voert langs de vele sloopauto’s, waarvan een aantal flink gehavend is door crashes. In de loods zijn alle auto-onderdelen netjes gesorteerd. Alles wat in de schappen ligt staat ook online. Het bedrijf koopt jaarlijks ongeveer 6.000 auto’s op van verzekeringsmaatschappijen, garagisten, takelbedrijven en particulieren.

Voor 2017 is de schatting zelfs 7.000 auto’s. Ongeveer een derde wordt doorverkocht aan Oost-Europese en Afrikaanse landen. Daar worden ze weer opgeknapt tot volwaardig vervoermiddel. De overige auto’s worden op Schouwen-Duiveland bij Ad Stouten BV gesloopt. De onderdelen zijn met name bestemd voor de zakelijke markt, vooral garagebedrijven. Al het sloopafval wordt milieuverantwoord verwerkt door Afval Recycling Nederland (ARN).

Jan Stouten, die al jaren de operationele leiding heeft, zal binnen afzienbare tijd het bedrijf van zijn vader Ad overnemen. Autodemontage Ad Stouten BV is ARN, Stiba, RDW en KZD** gecertificeerd. Schade- of sloopauto te koop, maar geen oplossing voor de afvoer? Na afsluiting van de koopovereenkomst wordt direct de uitgifte van het vrijwaringsbewijs geregeld en wordt de auto bij de klant voor de deur opgehaald. (Foto’s Kelly Thans)

www.adstouten.nl

Bovenste foto: Ondernemer Ad Stouten (links) en zijn zoon Jan die het bedrijf binnen afzienbare tijd zal overnemen

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.