Gepubliceerd op 6 april 2017

Officiële opening Oosterscheldekreeftseizoen

Met een zonovergoten afvaart vanaf Zierikzee naar de Oosterschelde werd de officiële opening van het kreeftenseizoen 2017 ingeluid. Voor ruim 650 genodigden werd Oosterscheldekreeftkoningin Olivia de Bree uit Zierikzee gepresenteerd.

Alwaar de eerste kreeftenkorven werden gelicht, verzamelden de 15 deelnemende boten zich op het water rondom de vissersboot MS3 van Gerrie van den Hoek. Een select groepje, met onder andere consul-generaal Frans Bijvoet en commissaris van de Koning Han Polman, overhandigden de eerste kreeft aan Olivia de Bree. Vervolgens was er een rijke lunch met de kreeftenwijn 2017, een Vermentino di Sardegna van wijnboer Contini. Een frisse droge witte wijn met een licht vette afdronk, die het prachtige zoetje van de Oosterschelde kreeft mooi belicht. De Vermentino is ook wel bekend als dé witte wijn van Sardinië. Kunstenares Juul Rameau ontwierp het etiket van de kreeftenwijn. Ze vertaalt de schoonheid en de veelzijdigheid van de natuur in beeld. Juul liet zich bij het etiket van de kreeftenwijn inspireren door moderne strakke structuren en de natuurlijke segmenten die eigen zijn aan de Oosterscheldekreeft. De veiling van de eerste Oosterscheldekreeft bracht een recordbedrag ter waarde van 41.000 euro op. Dit mooie bedrag wordt aangewend ten bate van de Dirk Kuyt Foundation.

www.oosterscheldekreeft.nl; www.juulrameau.com

Fotobijschrift: Het etiket van de Kreeftenwijn 2017, ontworpen door Juul Rameau