Nijmeegse horeca presenteert zich op nieuw culinair festijn!

25 april 2017 14:41

Nijmeegse horeca presenteert zich op nieuw culinair festijn!

Het nieuwe culinair festijn ‘TipischNijmegen!’, beleeft van donderdag 13 tot en met zondag 15 juni zijn première op de Waalkade. Ca. Veertien tot achttien horecabedrijven richten voor Holland Casino in 9 stuks zeven meter (!) hoge tipi’s hun eigen keuken en terras in. Ze serveren het publiek een voorproefje van hun menukaart en presenteren hun kooktalent.

“Het wordt een heel toegankelijk evenement zonder entreegelden, met typisch en alleen Nijmeegse smaakmakers”, zegt organisator Frans van Eck. “Ja, ‘TipischNijmegen!’, alles en iedereen die deelneemt is lokaal en er verrijzen immense tipi’s die het evenement een wel een heel apart smoel geven. Eén en één is twee, haha, en het dekt de lading honderd procent.”

Live muziek, flashmobs en mobiele optredens van alleen lokale artiesten, dansscholen, en muzikanten zorgen voor een relaxte sfeer. Ook wordt de Waalkade geheel ingericht met o.a. een houten vloer en grote groenpartijen. De formule is dat alleen maar lokale partijen mee mogen doen. En dat geldt voor niet alleen de deelnemers, maar ook voor de leveranciers, sponsoren,  businessclubs en artiesten. Van Eck: “De lokale factor is de kracht, dat bindt iedereen. Lokale partijen hebben ook lokale vrienden, familie, zakelijke relaties, etc.”

TipischNijmegen! is kopie van culinaire festival ‘ArnhemProeft!’. Dat is al 3 jaar een groot succes en heeft inmiddels een wachtlijst. “Daarom zijn we gevraagd of een dergelijk evenement ook niet in Nijmegen georganiseerd kon worden”, volgens Van Eck. Naast Nijmegen rolt het format ook in Doetinchem uit in september.

4 Dagen genieten van wat Nijmegen biedt en elkaar ontmoeten in een heerlijke sfeer. Het evenement wordt ondersteund door sponsors als Sligro, Grolsch en Smaakvolgers.nl. De toegang is gratis, de drankjes en het eten worden betaald met munten.

 

www.tipischnijmegen.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.