Jan de Rijk vervoert reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen

De onderhandelingen door Ouwehands dierenpark hebben meer dan zestien jaar geduurd, maar eindelijk is de datum bekend!  Op 12 april zal Jan de Rijk Logistics twee reuzenpanda’s vervoeren van luchthaven Schiphol naar Ouwehands dierenpark in Rhenen.

KLM cargo heeft specifiek aan Jan de Rijk Logistics gevraagd of zij het laatste stuk over de weg, naar hun nieuwe verblijf, kan verzorgen.

Jan de Rijk Logistics transporteerde vorig jaar al het complete skelet van een Tyrannosaurus-Rex, genaamd, Trix’, in opdracht van KLM Cargo. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring en expertise in het omgaan met de logistiek van delicate transporten. Ondersteund door een eigen state of the art IT infrastructuur en jonge, moderne vloot verzorgen zij de logistiek voor diverse evenementen, zoals bijvoorbeeld de MotoGP.

De panda’s, genaamd Xing Ya en Wu Wen, zullen vanuit China worden gevlogen op een speciale 10 uur durende vlucht met KLM Cargo. Het vliegtuig is gepland om op 12 april om 19.05 uur aan te komen op luchthaven Schiphol. Bij aankomst zullen ze worden verwelkomd door een enorme menigte van, belanghebbenden, regeringsfunctionarissen en kinderen. Na een officiële ceremonie zal Jan de Rijk Logisitcs de pandaberen in ontvangst nemen en, onder begeleiding van politie escorte, naar hun nieuwe verblijf in Rhenen transporteren.

De komst van de reuzenpanda’s maakt deel uit van een uitgebreid fauna behoud project tussen Ouwehands Dierenpark en de China Wildlife Conservation Association. Hun taak is het beschermen en ondersteunen van onderzoek naar de reuzenpanda over de hele wereld. Het belangrijkste doel hierbij is het zorg dragen voor nakomelingen.

Het dier is een bedreigde diersoort en enkel in het wild in China te vinden. Volgens de laatste officiële telling leven er nog maar 1850 pandaberen in het wild.  Slechts zeventien dierentuinen over de hele wereld hebben momenteel panda’s.

Jan de Rijk Logistics, gelokaliseerd in Nederland, is een toonaangevende Europees dienstverlener in Transport en Logistiek, opererend met een grote, moderne en een diverse vloot van duizend voertuigen door geheel Europa. Het bedrijf verleent tevens Warehouse services en Retail distributie.
Jan de Rijk Logistics heeft 27 kantoren in dertien landen en meer dan 1300 werknemers in Europa.

De panda’s zullen na aankomst in Rhenen, voor een periode van dertig dagen, in quarantaine gaan. Na deze periode zal het Ouwehands dierenpark een feestelijke opening houden van het nieuwe panda verblijf genaamd ‘Pandasia’!

 

Onze partners