Brompton Bicycles opent een eigen Amsterdamse shop voor Brompton Bicycles

25 april 2017 10:59

Brompton Bicycles opent een eigen Amsterdamse shop voor Brompton Bicycles

De vouwfiets is hot en handig. Zeker voor wie zich in (grote) steden beweegt, óf juist aan de drukte wil ontsnappen. Het Engelse high-end vouwfietsmerk Brompton Bicycles veegt alle vooroordelen over de ‘suffe’ opklapbare tweewieler van tafel en verovert nu ook fietsland Nederland met een eigen winkel.

Amsterdam heeft bijna net zo veel fietsen als inwoners: recent zijn er zo’n 881.000 stuks geteld. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zo’n belangrijke speler in de fietsbranche een eigen winkel in Nederland krijgt. En dat gaat nu gebeuren. Op de Amsterdamse Reestraat opent Brompton Bicycle op 24 oktober een eigen pop-up store. De Negen Straatjes is dé shopping hotspot voor alles wat met lifestyle te maken heeft, dus daar mag een merk als Brompton niet missen. De Brompton Bicycle is overigens geen nieuwkomer in de hoofdstad, aan de Overtoom is Trommton al jaren een speciaalzaak voor de Brompton-fiets. Om de lancering in Amsterdam te vieren is er voor de echte patriot een limited Amsterdam-edition te koop in de nieuwe Junction Store.

Lorne Vary, CFO en Hoofd Business Development bij Brompton: ,,We vinden het geweldig om nu de eerste Brompton pop-up store in Amsterdam te mogen openen. De fiets is vanwege de snelheid en compactheid perfect voor het Amsterdamse publiek en de 9 Straatjes zijn dé plek om onze fietsen aan de Amsterdammers te laten zien, zodat zij ons kunnen helpen de voordelen van de vouwfiets in de stad te laten zien.”

Het is niet zo verwonderlijk dat de vouwfiets in populariteit stijgt. De voordelen van zo’n fiets in de stad zijn talrijk. Buiten het feit dat de kans op stelen wordt geminimaliseerd (je neemt het pakketje ter grootte van een flinke boodschappentas overal mee naar binnen), manoeuvreren de kleine wielen makkelijk door drukke straten. En je neemt hem zo mee de trein, taxi, auto of zelfs het vliegtuig in.

Over Brompton Bicycles

Brompton is de grootste fietsfabrikant van Londen en wordt verkocht in 44 landen. Naar schatting zijn er sinds de oprichting in 1975 ongeveer 400.000 Bromptons de wegen op gegaan. In Nederland worden Bromptons verkocht bij Brompton Junction Amsterdam en via een netwerk van onafhankelijke fietswinkels aan klanten die waarde hechten aan design, kwaliteit en functionaliteit. Elke Brompton is handgemaakt en geeft haar gebruikers de vrijheid om te bewegen in hun stad, of waar ze maar willen. Omdat hij opgevouwen nog maar een derde van de omvang heeft, is de Brompton perfect voor wie woont, werken of speelt in en tussen de steden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.