Sylvester Schenk directeur fiscale zaken Register Belastingadviseurs

24 maart 2017 11:44

Sylvester Schenk directeur fiscale zaken Register Belastingadviseurs

Sylvester Schenk is de nieuwe directeur fiscale zaken van het Register Belastingadviseurs (RB). De beroepsvereniging van belastingadviseurs voor mkb-ondernemers haalt hiermee een fiscaal zwaargewicht binnen.

“Samen met het team van Bureau Vaktechniek de positie van het RB als dé beroepsvereniging voor de fiscaal adviseur van het mkb stevig verankeren zie ik als mijn voornaamste taak. Een taak waar ik mij buitengewoon op verheug”, aldus Schenk in een eerste reactie.

 

Mr. Sylvester Schenk RB studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit en fiscaal recht aan de Tilburg University. Sinds 1987 is hij werkzaam geweest in de fiscale adviespraktijk, waarvan de laatste jaren als directeur Wetenschappelijk bureau bij Flynth. Daarnaast was hij geruime tijd verbonden aan de vakgroep fiscaal recht van de Radboud Universiteit Nijmegen. Van 2006 tot 2014 was Sylvester voorzitter van het Register Belastingadviseurs en vanuit die hoedanigheid onder andere verantwoordelijk voor de fusie van de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs en het College Belastingadviseurs tot het RB. Momenteel werkt hij, naast zijn hoofdbetrekking, aan een proefschrift over de positie van de belastingadviseur.

Het bestuur van de vereniging is verheugd met de benoeming van Sylvester Schenk als directeur fiscale zaken. Voorzitter Wil Vennix: “Het bestuur heeft gekozen voor een tweehoofdige directie: een algemeen directeur en een directeur fiscale zaken. De functie van algemeen directeur wordt waargenomen door Gerard Spekken en wordt over enkele maanden structureel ingevuld. Voor de functie directeur fiscale zaken is Sylvester Schenk de perfecte kandidaat: hij kent de fiscale wereld in het algemeen en onze vereniging in het bijzonder erg goed. We zijn ervan overtuigd dat hij een sterke bijdrage kan leveren aan het verder op de kaart zetten van onze vereniging en het verwezenlijken van onze ambities.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.