Rainforest Alliance kiest ChainPoint als centraal platform voor dataverzameling in duurzame ketens

24 maart 2017 09:56

Rainforest Alliance kiest ChainPoint als centraal platform voor dataverzameling in duurzame ketens

De Rainforest Alliance heeft ChainPoint, een softwarebedrijf uit Arnhem actief in de verduurzaming van ketens, gekozen tot leverancier van hun nieuwe softwareplatform. Het nieuwe platform, met de naam Marketplace 2.0, wordt gebruikt om belangrijke data in diverse ketens, bijvoorbeeld cacao, koffie, thee en bananen, te verzamelen. Voorheen werden gegevens in meerdere afzonderlijke applicaties bijgehouden. Vanaf nu wordt alle data, vanaf het begin van de keten tot aan het eindproduct, verzameld in één centraal platform. Toekomstig zullen andere grondstoffen toegevoegd worden aan het platform, wat zorgt voor meer zichtbaarheid en traceerbaarheid in de wereldwijde leverketens van ingrediënten voor levensmiddelen en andere producten.

“Een modern softwareplatform voor zichtbaarheid en traceerbaarheid is onmisbaar om de vele ketens waarin wij actief zijn te kunnen beheren.” legt Kiku Loomis, Director Claims, Traceability, and Trademarks bij Rainforest Alliance uit. “Het maakt onze processen veel efficiënter, zorgt voor optimale data-analyses en helpt ons de geloofwaardigheid van ons Rainforest Alliance CertifiedTM keurmerk te beschermen.”

THE RAINFOREST ALLIANCE MARKETPLACE 2.0

Het nieuwe platform is gebouwd op ChainPoint technologie en biedt de volgende functie aan Rainforest Alliance:

  • Dataverzameling in meerdere leverketens, van begin tot eind.
  • Gegevensuitwisseling met bestaande Rainforest Alliance systemen.
  • Ondersteuning voor meerdere grondstoffen en meerdere leverketens.
  • Ondersteuning voor meerdere traceerbaarheidsdoelstellingen, zoals bijvoorbeeld traceren van certificaathouders, land van herkomst of traceerbaarheid op basis van de traceerbaarheidsmodellen ‘segregation’ en ‘mass balance’.
  • Bijhouden van voorraadhoogtes en volumecontroles.
  • Automatische transactievalidatie.
  • Registratie van productconversies inclusief ratiocontroles.
  • Management van licentieovereenkomsten en goedkeuringen voor het merkgebruik.
  • Meertaligheid en geavanceerde autorisaties.

OVER RAINFOREST ALLIANCE

De missie van Rainforest Alliance is het conserveren van de biodiversiteit en het zorgen voor duurzame inkomstenbronnen door het transformeren van landgebruik, verbeteren van bedrijfsactiviteiten en het veranderen van consumentengedrag. Rainforest Alliance is actief in 74 landen wereldwijd en werkt samen met boeren, gemeenschappen, overheid en het bedrijfsleven om het regenwoud en de dieren te beschermen, en om duurzame inkomstenbronnen voor miljoenen mensen te creëren. Alle deelnemers in de ketens, van groot tot klein, inclusief producenten, leveranciers, merken en retailers, werken met Rainforest Alliance samen. Het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk wordt op vele artikelen gebruikt, zowel levensmiddelen als andere producten, en zijn verkrijgbaar in winkels, supermarkten en restaurants. Het keurmerk geeft aan dat de gebruikte ingrediënten afkomstig zijn van Rainforest Alliance gecertificeerde boeren welke voldoen aan de meest strenge standaarden op het gebied van milieu- en werkomstandigheden. Sinds 1987 heeft Rainforest Alliance al meer dan 1,3 miljoen boerderijen geholpen bij het beschermen van ecosystemen, werknemers en lokale gemeenschappen. Dankzij de programma’s van Rainforest Alliance wordt een gebied met een oppervlakte van bijna 46 miljoen hectaren landbouw- en bosgrond duurzaam gebruikt.

OVER CHAINPOINT

ChainPoint levert software voor de verduurzaming van leverketens. Bij ChainPoint geloven wij dat samenwerking en informatie-uitwisseling in de keten cruciaal zijn voor de efficiënte productie van kwalitatieve, veilige en duurzame producten. ChainPoint is een uitstekend beveiligd, online softwareplatform voor het beheren en delen van informatie over producten, processen en leveranciers – van grondstof tot eindproduct. Met onze software en diensten helpen wij bedrijven bij het verbeteren van de kwaliteit en duurzaamheid, alsmede bij het reduceren van kosten en risico’s.

ChainPoint is actief in vele wereldwijde leverketens, van cacao, katoen, noten, kleding en textiel, tapijten, hout, steen, soja, veevoer, mineralen, koffie, thee, bananen, groente en fruit, pluimvee tot aan veeteelt. ChainPoint software kan flexibel geconfigureerd worden en is toepasbaar in iedere keten of grondstof. De software biedt functies zoals: traceerbaarheid, audit management, leveranciersbeoordelingen, (mobile) dataverzameling, rapportages, analyses en storytelling.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.