Jaarverslag duurzaamheid gemeente Schiedam 2016

23 maart 2017 15:00

Jaarverslag duurzaamheid gemeente Schiedam 2016

Sinds vorig jaar is de gemeente Schiedam aan de slag met een ambitieus programma duurzaamheid. Zie www.schiedamduurzaam.nl. Aan het verduurzamen van Schiedam werken we samen met talloze partijen uit onze stad, daar zijn we trots op!

Bij zo'n ambitieus programma hoort ook dat we ons als gemeente willen verantwoorden over de resultaten. "Dat zijn we aan onze stakeholders verplicht", aldus wethouder Patricia van Aaken. Het jaarverslag is opgesteld volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative. Een werkwijze die gemeengoed is bij beursgenoteerde bedrijven, maar ronduit uniek is voor gemeenten! Deze wijze van verslaglegging past goed bij de gemeente Schiedam, omdat we van partijen uit de stad graag feedback ontvangen op ons duurzaamheidsbeleid.

Diverse partijen die bijdragen aan het verduurzamen van Schiedam hebben meegewerkt aan het jaarverslag. In het verslag leggen partijen als PulsUp, Woonplus, Lentiz Life College & het Schiedams Energie Collectief uit waar zij mee bezig zijn en hoe ze met de gemeente samenwerken.

Het verslag wordt gepresenteerd als 3D animatie presentatie: https://schiedamduurzaam.nl/duurzaamheidsverslag/

Aanstaande dinsdag 28 maart, vanaf 19.30 u, organiseert de gemeenteraad een Stadserf waarbij het jaarverslag aan geïnteresseerden gepresenteerd wordt. Enkele stakeholders zullen hierbij aanwezig zijn.

Interesse? Meedoen? Kom vooral langs!

Meer informatie? Duurzaam@schiedam.nl

(Foto: Jan van der Ploeg)

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.