Gepubliceerd op 17 januari 2017

Nieuwkomer brengt innovatie in bomvol aanbod vruchtensappen supermarkt

Smart Ice Enterprise lanceert Sapp, het eerste 100% verse vruchtensap ooit dat direct na het persen wordt ingevroren en vervolgens weer in optimale staat ontdooit. Dit komt door de revolutionaire homogene bevriezingstechniek die voor Sapp wordt gebruikt en uniek is in de wereld. Niet eerder was het mogelijk om vers vruchtensap in te vriezen met behoud van kwaliteit, vezels en voedingswaarden. Met deze innovatie willen ondernemers Marcel Heidbuurt (CEO en founder) en Stefan Offringa (Managing Director) de markt veranderen en consumentenmisleiding een halt toeroepen. Sapp, momenteel verkrijgbaar in de varianten sinaasappel- en appelsap, is in Nederland te vinden in het vriesvak bij Jumbo supermarkten en levert ook aan horeca groothandel en levensmiddelen leverancier De Kweker.

Baanbrekende technologie
Tot op heden was het niet mogelijk om vers vruchtensap zonder bewerking lang houdbaar te maken en tegelijkertijd echt vers te laten zijn. Sapp heeft dat nu mogelijk gemaakt door de homogene bevriezingstechniek. Deze innovatieve Smart Ice technologie zorgt dat het verse vruchtensap volledig intact blijft tijdens de bevriezing en ontdooiing. Op deze manier blijven de voedingsstoffen behouden en ontstaat geen vlokvorming, zoals bij een regulier bevriezingsproces van verse vruchtensappen. Marcel Heidbuurt, CEO en founder van Smart Ice Enterprise met een achtergrond in polymeerchemie: “Met de baanbrekende Smart ice technologie ontwikkelden we een methode om de moleculen in vers vruchtensap te homogeniseren, waardoor ze als één geheel bevriezen en ontdooien. Het grote voordeel hiervan is dat Sapp lang houdbaar is en vers blijft omdat in bevroren toestand het verouderingsproces wordt stilgelegd.”

Eerlijk en makkelijk voor consument
Stefan Offringa, Managing Director van Smart Ice Enterprise: “We merkten dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien en onduidelijk is welke ingrediënten en voedingswaarden precies in verssappen zitten. Op vruchtensapgebied zijn weinig vitaminerijke dranken verkrijgbaar, terwijl mensen denken dat het sapje dat ze drinken boordevol voedingsstoffen zit. Daar komt bij dat de kwaliteit van vers geperste vruchtensappen na het persen snel achteruit gaat. Met Sapp gaan we consumentenmisleiding tegen en maken we het makkelijk een bewuste levensstijl te omarmen. Je haalt 100% puur natuurlijk vruchtensap in huis, zonder zelf te hoeven persen.” Omdat Sapp in de vriezer wordt bewaard, kan het maandenlang blijven liggen en is het na ontdooiing nog even voedzaam en vers als toen het bevroren werd. Sapp bevat geen toegevoegde suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen en vormt de ideale basis voor smoothies. “Voor de consument is het vooral even wennen dat vers geperst vruchtensap vanaf nu ook in de vriezer van de supermarkt te vinden is en thuis tot twee jaar uitstekend kan worden bewaard.” aldus Offringa.

 Kapers op de kust
De Smart Ice technologie blijft niet onopgemerkt. Deze manier van conserveren maakt export namelijk ook vele malen makkelijker. Smart Ice Enterprise is al benaderd door uiteenlopende fabrikanten maar vooralsnog blijft dit proces geheim. Offringa: “We zijn met meerdere partijen in gesprek, maar bevinden ons nog in de oriënterende fase. Op dit moment willen we vooral mooie, eerlijke producten blijven ontwikkelen met onze revolutionaire technologie.”

Onze partners