De Binckhaven gaat live

8 december 2016 14:03

De Binckhaven gaat live

website-binckhaven-nlDe Binckhaven in Den Haag is het middelpunt van een bloeiend economisch gebied, de Binckhorst. Het is volop in ontwikkeling en biedt vele kansen om de Haagse economie de komende jaren te versterken en te verbreden. Om deze kansen optimaal te benutten wordt het gebied nieuw leven ingeblazen. De gemeente Den Haag stimuleert de wording als een een Urban Lab in de Binckhaven: een plek voor rafelranden en experiment waar kennisontwikkeling en innovaties samen worden gebracht.  Om samenwerking te stimuleren en als platform voor wat er gaande is, is vandaag een nieuwe website gelanceerd.

Zowel het bedrijfsleven als de gemeente Den Haag investeren op dit moment in de Binckhaven. De beginselen van een Urban Lab zijn nu al in de Binckhorsthaven te vinden, met name bij IT-Tech bedrijven en creatieve, innovatieve start-ups. Gezamenlijk zorgen zij voor een bloeiend economisch klimaat. Het is daarom van belang dat deze kwaliteiten behouden blijven en worden versterkt. Ter versterking en uitbreiding hiervan worden komend jaar activiteiten uitgevoerd gericht op het bij elkaar brengen van ondernemers en op het bekend en zichtbaar maken van de kwaliteiten en krachten van het gebied. Tevens wordt co-creatie tussen verschillende partijen gestimuleerd met als doel om innovatie en ondernemerschap in het gebied te stimuleren en nog meer aan te trekken. De ondernemers uit het gebied en andere belanghebbenden worden hier nadrukkelijk bij betrokken. Om die reden is de website Binckhaven.nl in het leven geroepen.

Het doel is om de Binckhaven toegankelijk te maken voor iedereen. Het is daarom van belang dat ondernemers die zich hier vestigen een bijdrage leveren aan het gebied. Een Urban Lab draagt hieraan bij en stimuleert innovatie. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat de Binckhaven een proeftuin wordt waar innovatie tot bloei komt. De website dient als platform waarbij iedereen de ontwikkelingen kan volgen en zelf ook kan updates op kan posten.

www.binckhaven.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.