ArtEZ Fashion Design neemt Musis over

22 maart 2017 13:57

ArtEZ Fashion Design neemt Musis over

Met de ondertekening, het hijsen van de vlag, het schieten met een buks etcetera, is de samenwerking tussen Musis en ArtEZ officieel: de welbekende ArtEZ finals strijken dit jaar neer in de nieuwe Parkzaal van Musis. De studenten van de afdeling Fashion Design presenteren hun werk en de eindexamenstudenten presenteren hun eindcollecties in deze stijlvolle en bijzondere omgeving.

Midden in het centrum van Arnhem bouwt Musis aan de nieuwe Parkzaal. Doordat de zaal op verschillende manieren is in te richten en te gebruiken, geeft het de ArtEZ studenten de optimale omgeving voor de shows. Zo kan de glazen pui in de zaal eventueel zelfs open en wordt er een directe verbinding met de stad en het Lauwersgrachtpark gelegd. ArtEZ Fashion Design houdt haar aansprekende graduation shows traditiegetrouw in typisch Arnhemse, soms vergeten, soms verouderde, gebouwen. De shows bieden de bezoekers steeds een hernieuwde kennismaking met deze ruimtes in en om Arnhem. Zowel van binnen als buiten Arnhem trekken de ArtEZ shows veel bezoekers.

De beide culturele organisaties en de gemeente Arnhem zien deze samenwerking als een enorme verrijking voor Arnhem en kijken dan ook naar de mogelijkheden voor een meerjarige verbintenis. Charlotte Bik, directeur Art & Design ArtEZ Arnhem: ‘Wij zijn elk jaar op zoek naar een locatie die voldoende flexibel is om vorm te kunnen geven aan de shows, maar die ook de verbinding met Arnhem in zich heeft. Musis is voor ons dan ook een prachtige plek die veel meer faciliteiten biedt dan de gebouwen van voorgaande jaren. Midden in de stad, met veel zitplekken waardoor de shows voor nog meer mensen toegankelijk zullen zijn.’

FDFA

Tijdens de ArtEZ finals in Musis opent het jaarlijks terugkerende evenement Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA)officieel. Het stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten. In de afgelopen jaren is Fashion + Design Festival Arnhem, voorheen Fashion Festival Arnhem, uitgegroeid tot een platform waar creatief Arnhem zich presenteert.

Over de ArtEZ finals

Jaarlijks presenteren zo'n 600 eindexamenstudenten zich in de maanden mei, juni en juli met exposities, concerten, modeshows, theater- en dansvoorstellingen in Zwolle, Enschede en Arnhem. De shows in Musis zijn op 1 en 2 juni. Begin mei start de voorverkoop.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.